Burse - Fonduri mutuale

Roibu, Oltchim: Numai cositul ierbii costa 2 mil. € la Arpechim

22.06.2010, 23:47 226

Constantin Roibu, care s-a aflat la conducerea celui mai marecombinat chimic din România, Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), înultimii 20 de ani, consideră că poate transforma secţia depetrochimie de la Piteşti, pe care a achiziţionat-o recent, într-oafacere profitabilă.

Austriecii de la OMV Petrom au vândut la finele anului trecutactivele secţiei de petrochimie din cadrul rafinăriei Arpechimcătre Oltchim, deţinută de stat, într-o tranzacţie în valoare de12,9 mil. euro, deal-ul incluzând şi stocurile de hidrocarburi,celelalte active circulante aferente activităţii de petrochimie,precum şi 560 de angajaţi care au trecut de la Petrom la Oltchim."La ce am găsit acolo, secţia de petrochimie a Arpechim nici nuavea cum să fie profitabilă. Numai cositul ierbii a costat douămilioane de euro în 2008", a spus Constantin Roibu, directorulgeneral al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Potrivit lui, şi starea de uzurăa instalaţiilor din fabrică constituia o altă piedică îndesfăşurarea unei activităţi rentabile la Arpechim.

Oficialii OMV Petrom nu au comentat informaţiile.

Vânzarea activelor de petrochimie de către austrieci vine încontextul în care activitatea se afla pe pierderi de câţiva aniînainte să fie închisă.

De cealaltă parte, nici Oltchim-ul nu stă mai bine, generând înultimii trei ani pierderi cumulate de 592,5 milioane de lei (circa148 mil. euro) şi care sunt puse de conducerea combinatului peseama închiderii Arpechim, care furniza principala materieprimă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO