Burse - Fonduri mutuale

Romaero vrea să îşi majoreze capitalul social cu 34 mil. lei pentru investiţii şi să obţină un credit de la CEC Bank, garantat cu bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea companiei

Romaero vrea să îşi majoreze capitalul social cu 34...

Autor: Eduard Ivanovici

09.02.2022, 18:40 289

Romaero Bucureşti (RORX), companie strategică pentru industria aerospaţială şi de apărare din România, plănuieşte să îşi majoreze capitalul social cu până la 34,4 milioane de lei, de la nivelul actual de 17,4 milioane la circa 51,8 milioane de lei, reiese dintr-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania intenţionează între timp să obţină aprobare pentru contractarea unui credit pentru capital de lucru de la CEC Bank, garantat cu bunuri mobile şi imobile aflate în proprietatea Romaero.

Majorarea este inclusă în ordinea de zi a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din 14 martie 2022, ora 14:00, la sediul societăţii din Bucureşti. Aprobarea implică valoarea investiţiilor finanţate în 2019 şi 2020 de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (în prezent Ministerul Economiei), într-o singură etapă, fără primă de emisiune, prin subscrierea în cadrul unei oferte publice cu acordarea dreptului de referinţă pentru acţionarii înscrişi la Depozitarul Central SA.

Totodată, majorarea capitalului social se realizează prin emisiunea unui număr de 13.770.672 de acţiuni noi, nominative, ordinare, dematerializate, cu o valoare nominală de 2,5 lei/unitate şi acordarea dreptului de preferinţă pentru acţionarii înscrişi la Depozitarul Central, proporţional cu cotele de participare deţinute de aceştia la data de înregistrare.

„Subscrierea se poate face de către acţionari, atât în numerar, cât şi prin conversia în acţiuni a oricărei creanţe certe, lichide şi exigibile faţă de societatea Romaero de către acţionarii existenţi, înregistrat în Registrul Acţionarilor Societăţii”, potrivit documentului de la BVB.

Raportul de subscriere este de 1,982082751 acţiuni nou emise la o acţiune deţinută la data de înregistrare, prin rotunjirea întotdeauna la prag inferior. Un acţionar poate achiziţiona un număr maxim de acţiuni nou emise calculat prin înmulţirea numărului de acţiuni deţinute de respectivul acţionar la data de înregistrare aferentă majorării de capital social cu numărul de drepturi de preferinţă necesare pentru a subscrie o acţiune nouă (1,982082751), aplicându-se rotunjirea.

Perioada în care se pot realiza subscrierile în cadrul exercitării dreptului de preferinţă va fi de o lună de la data stabilită în prospectul UE de ofertă şi la începe la o dată ulterioară datei de înregistrare aferentă majorării capitalului social şi datei de publicare a hotărârii în Monitorul Oficial.

Acţiunile RORX afişează un declin de aproape 22% în ultimele 12 luni, pe un rulaj de circa 180.000 de lei. Valoarea de piaţă ajunge la 222,3 milioane de lei, conform datelor BVB.

Romaero este deţinut în proporţie de 56,7% de statul român, urmat de SIF Muntenia (23,2%), Fondul Proprietatea (18,9%) şi alţi acţionari (1,2%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO