Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Rafinare, companie cu o capitalizare bursieră de 2,1 mld. lei are un nou director general: Florian Daniel Pop în locul lui Felix Crudu-Tesloveanu

Rompetrol Rafinare, companie cu o capitalizare bursieră...

Autor: Liviu Popescu

25.09.2023, 18:11 1884

Rompetrol Rafinare (RRC), operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, compaie cu o capitalizare bursieră de 2,1 mld .lei, a anunţat luni seară la Bursa de Valori Bucureşti că Florian Daniel Pop este noul director general în locul lui Felix Crudu-Tesloveanu care îşi va continua mandatul în cadrul grupului KMG International.

“În cadrul aceleiaşi sedinte din 25 septembrie 2023, Consiliul de Administraţie a aprobat numirea domnului Florian Daniel Pop în functia de Director General al Rompetrol Rafinare S.A., în locul domnului Felix Crudu-Tesloveanu care îşi va continua activitatea în cadrul Grupului KMG International. Mandatul domnului Florian Daniel POP va începe la data de 30 septembrie 2023 şi va înceta la data de 30 septembrie 2024”.

Florian Daniel Pop a absolvit Facultatea de Ştiinţa Aplicate şi Inginerie din cadrul Univesităţii Ovidius Constanţa, unde a obţinut diploma de licenţă în Tehnologia Prelucrării Ţiţeiului şi Gazelor. El are o diplomă de masterat în Managementul Prelucrării Ţiţeilui şi Gazelor, obţinută la aceeaşi univesitate.

Cu o experienţă profesională de 20 de ani, Florian Daniel Pop a ocupat diverse roluluri în rafinăria Petromidia, dar şi în unităţi de producţie din afara ţării. Înainte de numirea în funcţia Director General al Rompetrol Rafinare, Pop a ocupat poziţia de Director Dezvoltare şi Servicii, rol din care a coordonat departamente de management ale proiectelor, bugetare, estimare costuri şi a gestionat programul de dezvoltare al rafinăriilor Petromidia şi Vega.

Florian Pop s-a alăturat companiei în 2001, ultima poziţie deţinută fiind de Director Dezvoltare şi Servicii. Din acest rol, a coordonat departamentele de management ale proiectelor, bugetare, estimare costuri şi a gestionat programul de dezvoltare a rafinăriilor Petromidia şi Vega.

Anterior, Florian Daniel Pop a activat inclusiv în segmentul operaţional, în funcţii precum şef de sector la schimb, inginer şef de rafinărie sau coordonator de proiect. Kazahii de la KMG au 48% din Rompetrol, în timp ce statul român are o deţinere de 44,7%.

Compania a înregistrat rezultate financiare în scădere în S1/2023, cu o cifră de afaceri brută de 2,7 miliarde de dolari (scădere de 9%), un profit operaţional (EBITDA) de aproape 117 de milioane de dolari (scădere de 33%) şi un rezultat net negativ de 34 de milioane de dolari. Rezultatele financiare au fost influenţate semnificativ de volatilitatea cotaţiilor internaţionale, atât la materii prime, cât şi la produse finite.​

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO