Burse - Fonduri mutuale

Rompetrol Well Services a trecut pe profit net de 6,5 mil. lei în primele şase luni din 2023. Veniturile au urcat cu 60,3%, la 37,3 mil. lei

Rompetrol Well Services a trecut pe profit net de 6,5...

Autor: Tibi Oprea

10.08.2023, 18:16 458

Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR), una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România, a încheiat primul semestru din 2023 cu un profit net de 6,45 mil. lei, faţă de o pierdere de 564.700 de lei în aceeaşi perioadă din 2022, la venituri din exploatare de 37,3 mil. lei, în creştere cu 60,3%, conform calculelor realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar semestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Compania asigura o gamă largă de servicii pentru sondele de petrol şi gaze naturale din România şi Europa de Est (cimentări, stimulări, pompări diverse, teste de presiune, instrumentaţii, operaţiuni de tubare a sondelor etc). În primele şase luni, compania a reuşit să se adapteze cu succes la condiţiile unei pieţe de upstream volatilă, menţinându-şi poziţia pe piaţa specifică de servicii conexe la sondă.

„Prin astfel de elemente volumul operatiilor realizate pentru clientii nostri a inregistrat o crestere cu 18% fata de nivelul inregistrat in perioada similara din 2022. Desi previziunile specifice pentru anul 2023 aratau ca piata va fi in continuare volatila, cu un nivel scazut de investitii noi de la principalii clienti, Compania estimeaza ca flexibilitatea in ceea ce priveste tipul de servicii furnizate, alaturi de o pozitie financiara puternica, inclusiv numerar si echivalente de numerar, va permite activitatii operationale sa inregistreze un nivel similar cu cel estimat in bugetul aprobat”, scrie Rompetrol Well Services într-un comunicat.

Rompetrol Well Services a fost înfiinţată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului şi Chimiei, sub denumirea de „ICOTS - Întreprinderea de Cimentări, Operaţiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploieşti şi a fost listată din 1998 la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acţiuni, având in prezent o participaţie de 73%.

Acţiunile PTR înregistrează o scădere de 12,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 3,3 mil. lei. În ultimul an, scăderea este de 26,8%, pe tranzacţii de 8,3 mil. lei. Compania are o capitalizare de 144,1 mil. lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO