Burse - Fonduri mutuale

S-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria BVB, 8,8 mld. lei la Hidroelectrica. Micii investitori au subscris 6,2 mld. lei în cele opt zile ale ofertei, tranşa lor fiind acoperită de 4,8 ori

S-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni din...

Autor: Tibi Oprea

05.07.2023, 07:00 1552

♦ Investitorii instituţionali sunt cei care vor decide preţul şi implicit evaluarea cu care Hidroelectrica vine la Bursă ♦ Este de aşteptat ca astăzi să fie comunicate preţul final de ofertă, precum şi numărul acţiunilor alocate ♦ Investitorii sunt atenţi şi la posibilele realocări între tranşe.

Pe 4 iulie s-a încheiat cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria Bursei de Valori Bucureşti, prin scoaterea pe Bursă de către Fondul Proprie­tatea a unei părţi din Hidroelectrica, într-o tranzacţie istorică de circa 8,8 miliarde de lei, şi care poate duce piaţa de capital românească într-o altă ligă.

Tranşa investitorilor de retail a adunat ordine pentru 55,74 de milioane de acţiuni, fiind subscrisă în proporţie de 476,4%.

În opt zile de ofertă s-au strâns subscrieri de 6,2 miliarde de lei din partea micilor investitori, record absolut, ei având iniţial alocate doar 1,3 miliarde de lei.

Astfel, pe baza informaţiilor disponibile până acum şi care nu iau în calcul o posibilă majorare a pachetului celor mici de la 15% la 20% prin diminuarea pachetului investitorilor instituţionali, la fiecare 100 de acţiuni H2O subscrise un investitor va primi 21 de acţiuni, arată calculele făcute de ZF.

Interesul a fost neaşteptat, spune un broker. Nu mai puţin de 55.000 de ordine au introdus micii investitori pentru a subscrie la Hidroelectrica, ceea ce înseamnă zeci de mii de conturi de tranzacţionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO