Burse - Fonduri mutuale

Salariile şefilor FP, BRD, Petrom şi BVB vor fi publice

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

25.06.2014, 00:07 955

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va publica în septembrie noul Cod de guvernanţă corporativă care va stabili standarde unitare pentru publicarea salariilor pe care le încasează managerii companiilor listate.

În prezent, puţine companii listate la BVB sunt transparente şi informează investitorii cu privire la salariile şi bonusurile pe care le încasează directorii acestora, deşi pe bursele externe o astfel de practică este o obişnuinţă. Nici salariul directorului general al BVB nu este public, aşa cum nu sunt nici salariile managerilor de la Petrom sau Fondul Pro­prie­tatea. Pe bursa de la Viena, şeful grupului OMV, acţionarul majoritar al Petrom, îşi publică salariile şi bonusurile încasate. Gerhard Roiss, CEO OMV, a încasat anul trecut 1,65 mil. euro cash, plus bonsuri sub formă de acţiuni.

„Publicarea salariilor managementului companiilor listate trebuie să fie o practică agreată de toate entităţile, nu făcută voluntar doar de unu sau doi emitenţi. Trebuie să existe standarde de transparenţă a salariilor care să fie respectate de toate companiile“, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- bilanţul lui Ludwik Sobolewski după un an la conducerea bursei de la Bucureşti

- cum explică şeful bursei mandatul la Poşta Română

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24