Burse - Fonduri mutuale

Semrom Muntenia vrea să vândă cinci baze de producţie pentru 10 milioane de lei

Semrom Muntenia vrea să vândă cinci baze de producţie...

Autor: Liviu Popescu

23.11.2016, 00:04 829
Semrom Bucureşti (SEOM), care se ocupă cu comerţul de se­­­minţe agricole, vrea să vândă cinci baze de producţie în valoare totală de 10 mil. lei, potrivit evaluării contabile la finele lunii sep­­tembrie.
 
O bază se află în judeţul Prahova, una în Călăraşi, alta în Con­stanţa, iar două în Ialomiţa. Semrom va propune decizia de a vinde în Adunarea Generală Extraordinară din 22 decembrie 2016. Compania, cu 11 mil. lei capitalizare, nu menţionează care este motivul din spatele acestei pro­puneri. În cazul a patru din cele cinci baze se întâlnesc hale de de­pozitare a seminţelor, dar şi anexe. Cea mai scumpă este cea din Ploieşti, Prahova, cu o suprafaţă de 15.000 de me­tri pătraţi şi construcţii de 5.600 de metri pătraţi, cu o valoare de 3,46 mil. lei.
 
Cea mai recentă şedinţă cu acţiuni Semrom Muntenia Bu­­cureşti a avut loc pe 17 noiembrie, când preţul afişat era de 0,84 lei. De la începutul anului, preţul unei acţiuni a urcat cu 15%, fiind efectuate 34 de tranzacţii în valoare de 10.300 de lei. În ultimele 12 luni, preţul unei acţiuni SEOM a scăzut cu 5%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO