Burse - Fonduri mutuale

Sfârşitul primăverii dezmorţeşte bursa de la Bucureşti şi o aduce în linie cu cele din regiune. Adică tot pe minus

Sfârşitul primăverii dezmorţeşte bursa de la...

Autor: Liviu Popescu

08.06.2016, 00:04 385

Indicele BET, care cuprinde cele mai lichide 10 companii listate la bursă, a închis luna mai la 6.360 de puncte, în scădere cu 1,3% faţă de luna precedentă, evoluţie nega­tivă, dar în linie cu bursele din regiune.

Doar pieţele bursiere din Croaţia şi Bulgaria au crescut în mai faţă de aprilie cu 1,2%, respectiv 0,01%, în timp ce bursa din Un­garia s-a diminuat cu 1,29%, cea din Ce­hia cu 1,7%, iar cea din Austria cu 2,68%.

Cea mai mare scădere a fost înre­gistrată în cazul bursei din Varşovia (Polonia), de 4,8%. Bursa poloneză este totodată şi cea mai mare din regiune.

Guvernul polonez a optat recent pentru introducerea unei su­pra­taxe progresive în sectorul de re­tail, iar în ianuarie parlamentul Po­loniei a aprobat legea care prevede taxarea anuală cu 0,44% a activelor băncilor şi companiilor de asigurări.

Alţi factori care au contribuit la scăderea pieţelor bursiere din re­giune se numără îngrijorările pri­vind problemele politicii ale re­giunii, dobânzile foarte mici, slăbi­ciunea băncilor şi anemia eco­nomică persistentă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO