Burse - Fonduri mutuale

SIF Banat-Crişana recidivează: a suspendat 20% din voturi în AGA de vânzare a BCR

Autor: Roxana Pricop

01.11.2011, 12:38 446

Consiliul de administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1) a decis să suspende drepturilor de vot ale unui grup de acţionari care deţin cumulat circa 19,3% din capital societăţii în AGA din 3 noiembrie când se vor supune la vot condiţiile generale privind transferul pachetului de 6% din BCR deţinut de SIF către grupul austriac Erste Bank.

Conducerea SIF-ului a motivat decizia de suspendare prin faptul că aceşti acţionari acţionează concertat cu Banca Transilvania şi cu Cătălin Chelu, şi că au o politică comună în legătură cu SIF Banat. Din grupul de acţionari cărora le-au fost suspendate voturile fac parte şi fondurile de investiţii ale Băncii Transilvania, cele ale ING, ale Băncii Carpatica, East Capital şi Broadhurst Investments, precum şi fondurile de pensii ale Allianz Ţiriac.

Decizia de suspendarea a voturilor din AGA din 3 noiembrie are loc în cotnextul în care conducerea SIF-ului în frunte cu preşedintele Ioan Cuzman considera că nu este necesar să convoace AGA pentru a vinde participaţia deţinută la BCR.

Însă a intervenit Comisia Naţională Valorilor Mobiliare (CNVM) care a obligat SIF Banat să convoace AGA pentru ca acţionarii să decidă modalitatea de lichidizare sau de înstrăinare a pachetului de acţiuni de 6% din BCR. În această toamnă, SIF-ul a primit o solicitare din partea grup de acţionari care deţineau mai mult de 5% din capital să convoace AGA însă a refuzat motivând, la fel ca şi acum, că aceştia acţionează concertat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24