Burse - Fonduri mutuale

SIF Moldova a încasat 123,6 milioane lei de la Erste pentru 1,25% din acţiunile BCR

Autor: Roxana Pricop

05.12.2011, 17:38 337

SIF Moldova (SIF2) a primit de la Erste Bank 123,6 milioane lei (28,4 mil.euro) pentru un pachet de 1,25% din acţiunile deţinute la Banca Comercială Română (BCR), în baza contractului de vânzare încheiat săptămâna trecută.

Până la mijlocul lunii decembrie, va fi încheiată întreaga tranzacţie ce vizează şi conversia de acţiuni BCR în acţiuni ale Erste Bank Group.

Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, Costel Ceocea, preşedintele SIF Moldova (SIF2), a declarat că lichidităţile obţinute din vânzarea acţiunilor deţinute la BCR vor merge prioritar spre investiţii şi spre recompensarea acţionarilor cu dividende.

Miercuri, 30 noiembrie, SIF Moldova (SIF2) a semnat cu Erste Group Bank contractul ce vizează vânzarea pachetului de 6% din acţiunile pe care societatea le deţine la BCR, cea mai mare bancă din sistem.

După implementarea acordului, SIF Moldova va deţine până la 1% din Erste Group. SIF Moldova poate vinde maximum 25% din acţiunile Erste imediat după achiziţionare, precum şi după şase, 12 şi 18 luni de la momentul achiziţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24