Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania fuzionează Organe de Asamblare cu Mecanica Codlea

SIF Transilvania fuzionează Organe de Asamblare cu...

Autor: Roxana Pricop

14.08.2015, 00:00 440
Mecanica Codlea (simbol bursier MEOY), fost producător de utilaje agricole, va absorbi compania Organe de Asamblare din Braşov (ORAS), producător de şuruburi, rezultând o firmă cu afaceri anuale de circa 10 milioane de lei. SIF Transilvania (SIF3) deţine pachetul de control, de peste 80% din acţiuni, la cele două societăţi. SIF3 a cerut convocarea pe 24 septembrie a adunării generale a acţionarilor companiei Organe de Asamblare din Braşov pentru a vota fuziunea cu Mecanica Codlea. De asemenea, SIF3 a mai cerut splitarea valorii nominale a acţiunilor ORAS de la un leu la 0,1 lei şi creşterea numărului total de acţiuni, astfel încât valoarea capitalului social să rămână aceeaşi, de 13,5 milioane de lei. Mecanica Codlea a încheiat anul 2014 cu afaceri de 2,1 milioane de lei, din închirierea halelor rămase disponibile în urma încetării activităţii de producţie, şi cu un profit de 0,7 mil. lei.

Organe de Asamblare din Braşov (ORAS) a raportat afaceri de 7,7 milioane de lei şi pierderi de 3 milioane de lei anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO