Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile îşi dispută CA-ul la Biofarm după ce au ajuns să controleze 63% din companie

SIF-urile îşi dispută CA-ul la Biofarm după ce au...

Autor: Roxana Pricop

16.10.2013, 00:08 510

Preşedinţi şi administratori ai SIF Oltenia, SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova şi-au depus candidaturile pentru un loc din cele cinci disponibile în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente Biofarm. Cele trei SIF-uri controlează 63% din Biofarm, companie aflată în topul celor mai mari producători locali de medicamente.

Pe 6 noiembrie, acţionarii Biofarm îşi aleg noul CA pentru următorii patru ani în adunare generală or­di­na­ră. Până ieri, 15 octombrie, când a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru cele cinci locuri în CA s-au înscris opt persoane.

Din partea SIF Oltenia (SIF 5), care deţine un pachet de 28,48% din ac­ţiunile Biofarm, candidează chiar preşedintele SIF 5 Tudor Ciurezu. Din partea SIF Banat-Crişana (SIF 1), acţionar cu 21,29% din capital, can­didează Dragoş Bîlteanu, preşe­dintele SIF 1, şi cetăţeanul libanez El Lakis Najib, preşedintele companiei Rom­ener­go şi consilier al preşedintelui SIF 1. SIF Moldova (SIF 2) care deţine 13,06% din acţiuni, îl susţine pe Andrei Hrebenciuc, fiul liderului PSD Viorel Hre­benciuc, membru în CA la SIF Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO