Burse - Fonduri mutuale

SIF-urile primesc 377 mil. lei dividende în 2019, din care 119 mil. lei merg la SIF Oltenia. Ce va face cu banii?

Finanţe personale

SIF-urile primesc 377 mil. lei dividende în 2019, din...

Autor: Liviu Popescu, Tibi Oprea

29.05.2019, 07:34 922

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) vor fi recompensate anul acesta cu 377 milioane de lei sub formă de dividende din rezultatele pe anul trecut ale companiilor din prima ligă bursieră, potrivit calculelor realizate de ZF.

SIF Oltenia (SIF5) va fi remunerată cu 119 milioane de lei, respectiv 31% din valoarea totală a dividendelor pe care urmează să le primească societăţile de investiţii financiare, iar conducerea societăţii spune că va întoarce o parte din această sumă pe piaţa de capital prin noi achiziţii.

„Ne uităm mai ales la sectorul bancar, la cele două bănci listate, apoi la sectorul energetic, şi aici avem Romgaz, Transgaz, la sectorul farmaceutic. Urmărim şi evoluţia Electrica, urmărim să vedem şi ce se întâmplă cu listarea Hidroelectrica. Dacă se va lista, ne-am dori să avem în portofoliu această oportunitate de investiţii“, spune Tudor Ciurezu, preşedinte executiv al SIF Oltenia, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO