Burse - Fonduri mutuale

Sintofarm, in vizorul Generalcom

15.03.2007, 17:54 55

Generalcom, companie care se ocupa cu inchirierea imobilelor, a achizitionat ieri in cadrul unor tranzactii speciale actiuni in urma vanzarii unui pachet de 19,19% din actiunile producatorului de medicamente Sintofarm.
"Trebuie sa ne asteptam la o crestere a participatiei Generalcom in cadrul Sintofarm", spune Catia Radulescu, administratorul Centrofarm, un lant de farmacii controlat tot de catre Generalcom.
Generalcom detinea inainte de aceasta tranzactie o participatie de 13,63% in cadrul Sintofarm. Generalcom detine de asemenea un pachet de peste 66% din actiunile Centrofarm.
Valoarea tranzactiei de ieri a fost de 0,78 mil. euro (2,63 mil. lei), transferul realizandu-se la un pret de 3,56 lei/actiune.
Tot luni, Generalcom a achizitionat un pachet de 501.800 de actiuni Centrofarm, echivalentul a 7,6% din capitalul societatii in urma unui schimb de pachete cu Alain Bonte care a vandut 262.000 de actiuni. Acesta din urma detine o participatie de peste 30% din Generalcom si este presedinte in cadrul Consiliului de Administratie al Generalcom si Sintofarm.
Centrofarm, parte a grupului farmaceutic, intentioneaza sa isi extinda lantul de farmacii si in tara. "Pentru a ne extinde mai departe in tara era nevoie de o echipa manageriala mai performanta", spune Catia Radulescu.
Ea a infirmat zvonurile care circulau anul trecut in piata despre posibila intentie de preluare a Centrofarm de catre A&D Pharma, care opereaza lantul de farmacii Sensiblu.
"Compania se afla in plina expansiune la nivel national si nu avem nicio intentie de vanzare", spune administratorul Centrofarm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO