Burse - Fonduri mutuale

Situaţia subscrierilor din partea micilor investitori în oferta Hidroelectrica vineri la prânz: subscriere de 420% a tranşei, ordine de 5,5 mld. lei

Situaţia subscrierilor din partea micilor investitori...

Autor: Tibi Oprea

30.06.2023, 12:25 1615

Vineri, 30 iunie 2023, în a şasea zi de ofertă Hidroelectrica, în sistemele brokerilor erau introduse ordine de subscriere pentru 49,2 milioane de acţiuni H2O de la investitorii de retail, tranşa dedicată acestora fiind subscrisă în proporţie de 420%. Acest lucru înseamnă că investitorii au subscris de peste patru ori mai multe acţiuni decât sunt oferite la vânzare.

La preţul maxim din intervalul 94-112 lei pe acţiune, la care au subscris micii investitori, valoarea totală a ordinelor introduse se ridică la aproximativ 5,5 mld. lei, conform calculelor realizate de ZF. Tranşa micilor investitori, care reprezintă 15% din oferta totală (11,7 milioane de acţiuni), ţinteşte atragerea a circa 1,3 mld. lei la preţul maxim de 112 lei.

Cu excepţia zilei de vineri, mai sunt alte două zile de ofertă, până pe 4 iulie inclusiv, dacă acţionarul minoritar Fondul Proprietatea nu decide să închidă anticipat oferta sau să suplimenteze numărul de acţiuni puse la vânzare şi implicit perioada de subscriere.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, acolo unde oferta este deja suprasubscrisă din primele zile, la un preţ spre limita superioară a intervalului.

Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O. Din acest pachet, 85% este adresat investitorilor instituţionali, care sunt şi cei ce vor decide preţul final al ofertei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO