Burse - Fonduri mutuale

Sobolewski promite două listări pe lună la BVB

Ludwik Sobolewski

Ludwik Sobolewski

Autor: Roxana Pricop

03.09.2013, 21:51 1418

Două listări pe lună şi 120.000 de noi investitori de retail pe bursă până la mijlocul anului 2015 sunt obiectivele pe care polonezul Ludwik Sobolewski şi le-a asumat ca director executiv al Bursei de Valori Bucureşti.

Cu nicio companie listată din 2008, obiectivele noului CEO ar putea părea o misiune imposibilă pentru o bursă zdrun­cinată în ultimii ani de conflictele de culise în care au fost implicaţi brokerii în loc să aducă companii  şi investitori pe bursă.

„Peste 70% din eforturile me­le se vor concentra pe reduce­rea a ceea ce ne împiedică să dezvoltăm pieţa de capital şi ne face să pierdem în fiecare zi lupta pentru capital. Aspi­raţia mea este să avem o sută de companii listate la bursă până la mijlocul anului 2015, acest lucru înseamnă circa 20 de companii noi şi circa una-două companii listate în fiecare lună. Este o misiune grea, dar nu imposibilă atât timp cât creştem accesul la piaţă“, a declarat Ludwik Sobolewski într-un interviu acordat ZF.

Sobolewski, care a condus timp de şapte ani bursa de la Varşovia până în 2013, a preluat conducerea bursei de la Bucureşti, de peste o sută de ori mai mică decât operatorul polonez în funcţie de rulajul zilnic. Cu tranzacţii medii zilnice de 5 milioane de euro şi doar câteva mii de conturi active lunar, bursa de la Bucureşti abia se vede pe radarul fondurilor străine de investiţii.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO