Burse - Fonduri mutuale

Societatea maghiară de brokeraj Concorde recomandă „cumpărare“ pentru acţiunile Digi şi oferă un preţ ţintă de 61 de lei

Societatea maghiară de brokeraj Concorde recomandă...

Autor: Eduard Ivanovici

19.08.2022, 08:22 1043

La preţul curent, randamentul potenţial ajunge la 61%.

Concorde Securities, unul dintre cei mai activi brokeri de pe bursa din Budapesta, a oferit un preţ ţintă de 61 de lei în următoarele 12 luni pentru acţiunile grupului de telecomunicaţii Digi Communi­cations (simbol bursier DIGI), conform unei analize a companiei ungureşti.

Calculat în funcţie de preţul unei acţiuni DIGI din data de 17 august, mai exact 37,9 lei per unitate, randamentul potenţial este de circa 61%.

Digi a raportat în T2/2022 o EBITDA şi un profit de 120 de milioane de euro, în scădere cu 6% de la an la an, respectiv 4 milioane de euro, în coborâre cu 90% pe fondul deconsolidării operaţiunilor din Ungaria, la care se adaugă o compe­tiţie mai puternică pe piaţa din România. Totuşi, Concorde notează că Digi este evaluată la un multiplu de 3,4 x EV (enterprise value)/EBITDA din 2021, extrem de ieftin, societatea listată la BVB obţinând de asemenea o finanţare de 128 de milioane de euro pentru dezvoltarea activităţilor din Spania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO