Burse - Fonduri mutuale

Statul şi-a făcut un obicei din a nu veni la AGA. Azi e rândul Transelectrica

Statul şi-a făcut un obicei din a nu veni la AGA. Azi e rândul Transelectrica

Autor: Andrei Chirileasa

19.01.2012, 12:21 490

Reprezentanţii Ministerului Economiei nu s-au prezentat joi la prima convocare a adunării generale a acţionarilor (AGA) de la Transelectrica (TEL), care avea pe ordinea de zi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe 2011.

Astfel, AGA nu a putut avea loc din lipsă de cvorum, iar acţionarii minoritari care s-au prezentat va trebui să meargă şi vineri, la a doua convocare. Principalul acţionar minoritar al Transelectrica este Fondul Proprietatea, cu 15% din acţiuni.

Neprezentarea reprezentanţilor statului la adunările generale ale acţionarilor desfăşurate de companiile din portofoliul statului arată lipsa de seriozitate şi de respect faţă de ceilalţi acţionari, într-o perioadă în care statul îşi propune să vândă pe bursă pachete de câte 15% din Transelectrica, Transgaz şi Romgaz.

Anul trecut, reprezentanţii Ministerului Economiei nu s-au prezentat în două rânduri la prima convocare a AGA de la Transgaz, obligându-i pe acţionarii care au făcut deplasarea la Mediaş să-şi prelungească şederea cu o zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO