Burse - Fonduri mutuale

Strategie prudentă: NN Pensii nu a făcut nicio mişcare la BVB în martie 2023 însă a scos banii din depozite ca să cumpere titluri de stat de 1 mld. lei cu scadenţe după 2030. Randamente între 7,32% şi 7,99% pe an pentru titlurile de stat cumpărate.

Strategie prudentă: NN Pensii nu a făcut nicio mişcare...

Autor: Liviu Popescu

09.05.2023, 07:50 2649

NN Pensii a scos din banii de la CEC Bank şi a închis un depozit la Citibank Fondul a direcţionat şi cei 300 mil. lei contribuţii de la 2 milioane de participanţi către titluri de stat

NN Pensii, cel mai mare fond de pensii private Pilon II din România, a rămas pe acelaşi poziţii cu investiţiile la Bursa de Valori Bucureşti în martie 2023 ca în luna precedentă, atât ca număr de acţiuni cât şi ca emitenţi, însă în schimb a investit 1 mld. lei în titluri de stat, arată calculele realizate de ZF pe baza rapoartelor NN Pensii şi a datelor BNR.

Astfel, NN Pensii, alimentat lunar de 2 milioane de salariaţi români prin prisma viramentelor de 3,75% din venitul brut cu circa 300 mil. lei, a scos în martie 400 mil. lei de la la CEC Bank şi a lichidat un depozit de 450 mil. lei la Citibank, pentru a cumpăra titluri de stat în lei de aproximativ 1 mld. lei prin redeschi­derea de emisiuni din partea Ministerului Finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO