Burse - Fonduri mutuale

Strategii JPMorgan, cea mai mare bancă americană, recomandă investitorilor să „cumpere scăderile”, întrucât varianta Omicron ar putea grăbi sfârşitul pandemiei

Apariţia tulpinii Omicron ar putea transforma pandemia într-un fenomen asemănător gripei sezoniere, spun strategii

Apariţia tulpinii Omicron ar putea transforma pandemia într-un fenomen asemănător gripei sezoniere, spun strategii

Autor: Eduard Ivanovici

02.12.2021, 12:33 8667

Ultimele scăderi înregistrate de bursele globale, cauzate de apariţia variantei Omicron a coronavirusului, le-ar putea oferi investitorilor şansa de a se poziţiona pentru un trend marcat de redeschidere, conform JPMorgan Chase & Co, cea mai puternică instituţie bancară din Statele Unite.

Deşi este posibil ca varianta sud-africană să fie mai transmisibilă, rapoartele iniţiale sugerează că tulpina ar fi mai puţin mortală, ceea ce s-ar încadra în modelele anterioare de evoluţie a viruşilor, scriu Marko Kolanovic şi Bram Kaplan, strategi ai JPMorgan, citaţi de Bloomberg. Astfel, fenomenul ar putea constitui veşti bune pentru pieţele dedicate activelor de risc deoarece ar semnala faptul că sfârşitul pandemiei devine o probabilitate din ce în ce mai mare.

„Omicron ar putea fi un catalizator pentru accentuarea (nu aplatizarea) curbei de randament, o rotaţie de la «growth» la «value», un selloff al companiilor care au beneficiat de Covid şi carantină şi un raliu al segmentelor aflate în redeschidere. Vedem ultimele evoluţii ca pe o oportunitate de a profita de scăderile din sectoarele ciclice şi cele aflate în redeschidere, cât şi de poziţionare pentru randamentele mai ridicate ale obligaţiunilor”, spun strategii.

Apariţia noii tulpini a trimis o undă de şoc de-a lungul pieţelor de capital în ultimele zile, fiind aplicate între timp tot mai multe restricţii de circulaţie la nivel mondial. Deşi unii experţi în sănătate susţin că ar putea dura câteva săptămâni pentru a obţine un verdict clar, Paul Kelly, ministrul australian al Sănătăţii, spune că nu există nicio dovadă conform căreia Omicron ar fi mai mortal decât alte variante ale virusului.

Manageri de fonduri, strategi şi brokeri se aşteaptă ca bursele europene să bată noi recorduri în 2022

Kolanovic a apărat acţiunile de tip „value” de-a lungul pandemiei de Covid-19 şi a declarat că răspunsul pieţelor a fost exagerat în urma riscurilor reprezentate de varianta Delta.

În prezent, strategii JPMorgan cred că apariţia tulpinii Omicron ar putea transforma pandemia într-un fenomen asemănător gripei sezoniere.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO