Burse - Fonduri mutuale

Swiss Capital, BT Capital Partners şi Wood&Company, cei mai activi brokeri de la Bursă în ianuarie 2020: tranzacţii de 1,12 mld. lei, un minus anual de 9,2%

Swiss Capital, BT Capital Partners şi Wood&Company, cei...

Autor: Tibi Oprea

11.02.2020, 08:00 64

♦ Primii trei brokeri au avut 57,7% din piaţă în ianuarie 2020 ♦ BCR a părăsit podiumul, ajungând pe locul cinci în clasament.

 

Swiss Capital, BT Capital Partners şi Wood&Company, cei mai mari brokeri de la bursa românească, au intermediat tranzacţii de 1,12 miliarde lei în ianuarie 2020, în scădere cu 9,2% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, şi au asigurat astfel 57,7% din rulajul din prima lună a anului, potrivit calculelor ZF.

Spre comparaţie, în ianuarie 2019 primii trei brokeri aveau o cotă de piaţă cumulată de 62,2%, ceea ce înseamnă că tendinţa de concentrare la vârf s-a diminuat de la an la an.

De altfel, cei mai activi brokeri în ianuarie sunt cei care lucrează în principal cu instituţii, astfel că lipsa ofertelor majore de la începutul anului a făcut ca aceştia să aibă mai puţin din piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO