Burse - Fonduri mutuale

Teodor-Cristian Cartianu, Meta Estate Trust: A fost un an plin de provocări, însă totodată unul bun prin prisma rezultatelor semestriale. Am adus în echipă persoane cu competenţă în mai multe sectoare

Teodor-Cristian Cartianu, Meta Estate Trust: A fost un an...

Autor: Eduard Ivanovici

31.08.2023, 14:16 267

Holdingul Meta Estate Trust (simbol bursier MET), cu activitate în domeniul imobiliar, traversează de la începutul anului o perioadă marcată atât de provocări în industria de real estate, însă cât şi de rezultate solide la nivel semestrial, a declarat Teodor-Cristian Cartianu, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

„A fost un an plin de provocări, dar după cum s-a văzut în raportul semestrial, a fost de asemenea un an bun, cu o creştere de 60% a veniturilor, o diminuare a cheltuielilor totale şi o multiplicare de cinci ori a profitului. Considerăm că sunt rezultate foarte bune pentru o companie tânără şi suntem siguri că vom progresa pe viitor”, spune Teodor-Cristian Cartianu.

Preşedintele CA al Meta Estate a fost prezent în cadrul unui eveniment organizat pe 31 august la Bursa de Valori Bucureşti cu ocazia aniversării unui an de la listarea societăţii pe piaţa românească de capital. Compania a desfăşurat o ofertă publică iniţială între 20 iulie şi 2 august 2022, în cadrul căreia a atras de la investitori 14 milioane de lei. BRK Financial Group a fost brokerul operaţiunii.

„Prin modificările aduse echipei executive am adus persoane cu o competenţă pe mai multe sectoare, inclusiv real estate prin venirea Antoanelei Comşa pe postul de director de investiţii”, adaugă el.

Meta Estate Trust, dezvoltator imobiliar cofondat de antreprenorul Eugen Voicu, numeşte ca director de investiţii pe Antoanela Comşa, preşedinte al Gran Via România, şi ca CFO pe Alexandra-Gabriela Ţiţan

Grupul a înregistrat venituri totale de 6,3 milioane de lei în perioada ianuarie-iunie 2023, cu 60% peste nivelul din S1/2022, în vreme ce profitul net a urcat de la circa 700.000 de lei la 2,9 milioane de lei. Portofoliul de investiţii a generat încasări de aproximativ 3,4 milioane euro, din care 2,9 milioane euro sunt aferente exit-urilor marcate în primul semestru de anul acesta. Marja brută a investiţiilor „exitate” în S1/2023, înainte de cheltuielile generale, s-a situat la 3,86 milioane lei, reiese din raportul semestrial.

„În ultima perioadă, compania s-a îndepărtat de la viziunea strategică pe care a fost fondată, putând genera rezultate şi mai bune, cât şi un viitor sustenabil. Aş vrea să folosesc acest moment aniversar pentru a pune pe masă realitatea momentului în care ne aflăm – ne propunem să aşezăm compania într-un punct de inflexiune, pe un drum strategic în care să livrăm rezultate de care Meta Estate este capabilă”, spune CEO-ul Alexandru Mihai Bonea.

Prezente pe piaţa AeRO a Bursei locale, acţiunile MET se tranzacţionează în scădere cu 9,4% anul acesta, pe un rulaj de 15 milioane de lei. Evoluţia ultimelor 12 luni indică o depreciere de 21,4%, pe tranzacţii de 16,25 milioane de lei, potrivit BVB. Dezvoltatorul imobiliar este evaluat în prezent la 70 de milioane de lei, conform BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO