Burse - Fonduri mutuale

THR Marea Neagră a semnat contractul pentru închirierea a trei hoteluri din portofoliu. Câştigul total trece de 1,5 mil. euro în 2023

THR Marea Neagră a semnat contractul pentru închirierea...

Autor: Cristina Bellu

04.01.2023, 09:10 1364

THR Marea Neagră, controlată de Transilvania Investments, anunţă că a semnat contracte de închiriere pentru trei active din portofoliu, respectiv complexul turistic Bran-Brad-Bega din staţiunea Eforie Nord, complexul turistic Sirena din staţiunea Saturn şi complexul Siret din statiunea Saturn.

Pentru unitatea Bran-Brad-Bega din staţiunea Eforie Nord chiria este de 751.000 euro pe an plus TVA, pentru complexul turistic Sirena din staţiunea Saturn chiria anuală este de 567.000 euro plus TVA, iar pentru complexul Siret din statiunea Saturn chiria este de 201.000 euro pe an plus TVA, arată datele transmise de reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, pentru complexul turistic Aida din statiunea Saturn, contractul de inchirere se va semna in cursul lunii ianuarie 2023, chiria anuala fiind de 460.000 euro plus TVA.

La începutul lunii noiembrie 2022, THR Marea Neagră a convocat acţionarii pentru a aproba închirierea sau vânzarea unor active de pe litoral.

Printre activele propuse s-au numărat Complexul Brad-Bran-Bega, Complex Venus, Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodăresc Eforie şi Ateliere din staţiunea Eforie Nord, Complex Măgura, Băi Reci nămol şi Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodăresc Jupiter, Restaurant Pelican şi teren liber în suprafaţă de 21.366 mp din staţiunea Saturn.

„Turismul rămâne un segment important în portofoliul Transilvania Investments, se schimbă doar direcţia strategică. Ne dorim ca resursele investiţionale alocate pentru dezvoltarea activelor din turism să fie folosite în cel mai eficient mod, să creăm o reţea în care acestea să se completeze“, au spus reprezentanţii Transilvania Investments. THR Marea Neagră este controlată în proporţie de 78,6% de către Transilvania Investments.

Pe lângă cele 12 hoteluri, THR Marea Neagră mai are în administrare şi 14 restaurante şi baruri, trei aqua park-uri şi o bază de tratament.

Multe dintre hotelurile administrate de companie pe litoral au nevoie de o renovare amplă pentru a putea aduce unităţile de cazare la standardele moderne, unele dintre ele aflându-se în condiţii precare.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO