Burse - Fonduri mutuale

Tranşa investitorilor de retail în oferta de listare a Hidroelectrica a adunat ordine de 2 mld. lei până miercuri la prânz. Suprasubscriere de 52%. Joi, ultima zi cu discount de 3%. Apetit ridicat şi pe tranşa celor mari

Tranşa investitorilor de retail în oferta de listare a...

Autor: Liviu Popescu

28.06.2023, 14:03 1467

A patra zi din oferta de listare la Bursa de Valori Bucureşti a producătorului de energie electrică Hidroelectrica (simbol bursier H2O) a adus din partea investitorilor de retail suprasubscriere a tranşei alocată lor, arată datele agregate de Ziarul Financiar valabile pentru miercuri, 28 iunie, ora 13:30.

Astfel, micii investitori au introdus în sistemele brokerilor bursieri ordine de achiziţie pentru 17,8 milioane de acţiuni H2O, ceea ce la un preţ de subscriere de 112 lei pe acţiune înseamnă ordine de aproximativ 2 mld. lei.

Tranşa de retail are alocate 11,6 milioane de acţiuni H2O în oferta de vânzare derulată de Fondul Proprietatea, ceea ce înseamnă că raportat la numărul de 17,8 milioane de acţiuni deja introduse rezultă o subscriere de 152% sau o suprasubscriere cu 52%.

Potrivit informaţiilor Ziarului Financiar, interesul este la fel de mare şi pe tranşa investitorilor instituţionali, oferta fiind deja suprasubscrisă, la un preţ spre limita superioară a intervalului cuprins între 94 şi 112 lei pe acţiune.

Fondul Proprietatea a scos la vânzare 78 milioane de acţiuni H2O la un preţ cuprins între 94 lei şi 112 lei pe acţiune. Din acest pachet, 15% - adică 11,7 milioane de acţiuni – sunt adresate investitorilor de retail în timp ce restul merg către instituţionali, cei din urmă fiind şi cei care vor decide preţul ofertei.

Pe de altă parte miercuri la Bursa de Valori indicele BET creştea cu aproape 1,7%, fiind susţinut de Banca Transilvania (2,5%), Fondul Proprietatea (2%). Petrom se aprecia cu 0,4%, acţiunile Transport Trade Services cu 2,7%, cele ale Transgaz cu 3,7%. Alro scădea cu 1% iar TeraPlast cu 0,6%. Lichiditatea pe acţiuni era de 25 mil. lei, cel mai tranzacţionat emitent fiind Fondul Proprietate cu 7,7 mil. lei.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO