Turbulenţele din octombrie au şters 480 mil. lei din averea Fondului Proprietatea

14 nov 2014 Autor: Roxana Pricop

Activele nete ale Fondului Proprietatea (FP) au scăzut până la minimul de 14,22 miliarde de lei (3,23 mld. euro) în octombrie, cu 481 milioane de lei mai mici decât în septembrie, în principal din cauza deprecierii suferite de acţiunile Petrom – cea mai valoroasă participaţie din portofoliul fondului.
 
Activul net unitar al FP a ajuns astfel la 1,2068 lei/titlu la finalul lunii octombrie. Discountul de tranzacţionare al fondului a coborât la 22%, luând în calcul un preţ al acţiunii de 0,94 lei/titlu.
 
Luna octombrie a fost extrem de agitată pe bursele lumii, iar acţiunile româneşti au evoluat în linie cu pieţele externe. Indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a închis luna octombrie cu un minus de 3,14%.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2014

 
Cuvinte cheie:
fondul proprietatea
, actiuni
, active
, participatie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide