Burse - Fonduri mutuale

Un investitor ia o primă de 67% pentru exit-ul din Farmaceutica Remedia

Valentin Norbert Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie, are 66,5% din acţiunile companiei

Valentin Norbert Ţăruş, preşedintele Consiliului de Administraţie, are 66,5% din acţiunile companiei

Autor: Roxana Pricop

14.10.2015, 00:04 752

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) va plăti un preţ de 0,3753 lei/titlu unui acţionar minoritar ce deţine 0,28% din capitalul social al firmei şi care vrea să se retragă.

Preţul plătit de companie este cu 67% peste cotaţia din piaţă a acţiunilor. Publicarea preţului de retragere a alimentat o creştere de 6,7% a titlurilor companiei în şedinţa de marţi, pe un volum mai mare decât de obicei.

Pachetul de 0,28% din capital reprezintă 297.000 de acţiuni RMAH, astfel că suma totală pe care o va achita compania este de 111.000 de lei. Preţul de retragere a fost stabilit de firma inde­pendentă de evaluare GBF Research. Compania nu a făcut publică identitatea acţionarului care se retrage.

Retragerea din companie are loc în condiţiile în care Farmaceutica Re­media şi-a schimbat la finalul anului trecut obiectul principal de activitate în „comerţul cu amănuntul al produselor far­ma­ceutice în magazinele spe­cializate“. Potrivit legii, persoanele ju­ridice autorizate să elibereze medi­camentele către populaţie nu pot să desfăşoare şi activitate de distribuţie angro de medicamente.

Astfel că potrivit Legii societăţilor comerciale 31/1990, acţionarii care nu au votat în favoarea unei hotărâri a adunării generale au dreptul de a se retrage din societate şi de a solicita cum­părarea acţiunilor lor de către societate, numai dacă respectiva hotărâre a adunării generale are ca obiect, printre altele, şi schimbarea obiectului principal de activitate.

Potrivit celor mai recente raportări, preşedintele consiliului de administraţie Valentin Norbert Ţăruş, are 66,5% din acţiunile companiei. În acţionariat se mai regăşeste omul de afaceri Lutz Stache, care deţine indirect 16,48% din titluri prin firma AHG Vermogen­verwaltungs Cottbus Deu.

Compania a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri netă de 114,23 milioane de lei în scădere cu 5,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar profitul s-a prăbuşit cu 95%, la 65.800 lei. Compania operează la nivel naţional o reţea de opt depozite de distribuţie, precum şi o reţea de 90 de farmacii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO