Burse - Fonduri mutuale

Un român administrează 1 mld. $ pentru cel mai mare fond de bani din lume

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Roxana Pricop

13.03.2015, 00:07 1601

Mihai Călinescu trăieşte visul oricărui tânăr care şi-a tocit coatele pe băncile unei facultăţi de economie: la 26 de ani lucrează pentru BlackRock, cel mai mare manager de bani din lume, şi are pe mână active de un miliard de dolari pentru care trebuie să găsească cel mai profitabil plasament. Ar investi şi acasă, pe bursa de la Bucureşti, dar piaţa locală de acasţiuni este prea mică.

El deţine funcţia de asociat la BlackRock, fiind responsabil de investiţii în cadrul unei echipe cu orientare macroglobală, cu focalizare pe mărfuri, pieţele emergente de acţiuni şi valute. Echipa din care face parte adminis­trează 25 miliarde de dolari. Spre comparaţie, cel mai mare manager local are active în gestiune de zece ori mai mici. „Echipa în care lucrez acum are în jur de 25 de miliarde de dolari sub management şi vreo 20 de oameni, dintre care opt, inclusiv eu, suntem investitori. Eu acopăr pieţele emergente (acţiuni şi valute) şi ocazional mărfuri precum petrol sau metale preţioase“, spune el.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO