Finanţe personale

Unele dintre cele mai profitabile investiţii pe care le puteţi face. Câştigurile ajung şi la 68% pe an

23 aug 2015 Ziarul Financiar

Acţiunile producătorului de medicamente Zentiva (simbol bursier SCD), cele ale transportatorului de ţiţei Conpet (COTE) şi cele ale producătorului de mase plastice Romcarbon (ROCE) conduc în clasamentul celor mai ridicate randamente aduse investitorilor în ultimul an din aprecierea preţului acţiunii şi din dividend.

Titlurile Zentiva ocupă primul loc în clasament cu un randament de 68% în ultimele 12 luni, obţinut din aprecierea cotaţiei acţiunilor, dar şi a dividendului plătit către acţionari în acest an.

„Investiţiile în companii care oferă randamente ridicate din dividende sunt mai puţin riscante decât o strategie de investiţii clasică, investitorul având mai multă siguranţă că va încasa o suma periodică. De asemenea volatilitatea acţiunilor este mai redusă în cazul acestor companii. Totuşi există şi un dezavantaj: pe termen lung este de aşteptat ca o astfel de strategie să ofere câştiguri mai mici decât indicii bursieri“, a spus Adrian Cojocar, director general la societatea de administrare a investiţiilor Intercapital Investment Management.

În loc să alerge în cercul lui „cumpără ieftin şi vinde scump“, unii investitori au ales să-şi calibreze strategia în funcţie de dividendele pe care le plăteşte o companie.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, castiguri
, companii
, pierderi
, companie
, corina cretu
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide