Burse - Fonduri mutuale

Vânzarea derulată de FP aduce acţiunile Romgaz aproape de minimele istorice

Vânzarea derulată de FP aduce acţiunile Romgaz aproape...

Autor: Roxana Pricop

21.10.2015, 00:08 1976

Acţiunile Romgaz (SNG) au scăzut ieri cu până la 3,8%, aproape de mini­mele istorice din „luna neagră” (24 august), după ce Fondul Proprietatea a anunţat că a scos la vânzare până la 3,78% din acţiunile producătorului de gaze.

Deprecierea titlurilor SNG urcă astfel la peste 15% de la începutul anului, faţă de o stag­nare a indicelui BET, prin­cipala referinţă a bursei, în acelaşi interval. Presiunea la vânzare pe titlurile SNG se menţine pentru că fondul nu şi-a vândut întreg pachetul de acţiuni, ci va rămâne acţionar în companie, spun brokerii contactaţi de ZF. Pe de altă parte, acţiunile FP s-au corectat ieri uşor cu minus 0,38%, până la o cotaţie de 0,786 lei/unitate. Pe bursa de la Londra, GDR-urile pe acţiunile Romgaz s-au corectat cu 3,18% în dolari.

Cotaţia acţiunilor Romgaz s-a depreciat ieri până la 29,3 lei/titlu, sub pragul de 30 de lei/titlu la cât a fost derulată oferta publică de acţiuni de 15% din capital în toamna anului 2013.

Până la închiderea ediţiei, FP nu a anunţat finalizarea tranzacţiei şi nici preţul la care a vândut acţiunile Romgaz. Potrivit unor surse din piaţă, preţul din cadrul plasamentului privat accelerat derulat de FP se situa în intervalul cuprins între 28,5 de lei - 29 de lei, cu până 6,4% sub preţul de 30,45 lei din închiderea de luni 19 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO