Burse - Fonduri mutuale

Verii Dusu n-au strans nicio actiune in oferta de la Socep

Verii Dusu n-au strans nicio actiune in oferta de la Socep
06.04.2010, 23:03 61

Oferta de preluare a operatorului portuar Socep Constanta (SOCP)lansata de producatorul de BCA Celco Constanta, detinuta de oameniide afaceri Nicolae si Ion Dusu, s-a incheiat fara succes,minoritarii nesubscriind nicio actiune in cadrul acesteia, inconditiile in care pretul din piata s-a situat peste nivelul celuidin oferta pe toata durata de desfasurare a ofertei. Pretul oferitde verii Dusu in cadrul acesteia a fost de 0,15 lei/titlu, cu 17%sub cel din prima zi de desfasurare a ofertei si cotatia actiunilors-a mentinut pe parcursul lunii martie in jurul nivelului de 0,18lei/actiune.

Niculae si Ion Dusu detin prin intermediul mai multor firme pecare le controleaza 34,5% din actiunile Socep si intentionau saplateasca 8,2 mil. euro pentru a achizitiona restul de 65,48% dintitlurile operatorului portuar. Oferta de preluare a Socep a fostintermediata de casa de brokeraj Interfinbrok Corporation dinConstanta.

Cei doi oameni de afaceri din Constanta au achizitionat lainceputul lunii februarie 1,5% din actiunile Socep de la fondul deinvestitii Artio Global, depasind astfel pragul de 33% care-iobliga sa lanseze oferta de preluare.

Ieri, dupa inchiderea ofertei de preluare, titlurile SocepConstanta au sarit cu 14,7% pe fondul unor tranzactii mai ridicatedecat de obicei, de circa 137.000 de lei (33.600 de euro). Printreactionarii importanti ai Socep se numara Stere Samara, tot dinConstanta, care a cumparat in 2008 circa 18% din companie, in timpce SIF Oltenia are o participatie de 9,4%. La pretul de peparcursul zilei de ieri, de 0,211 lei/actiune, valoarea de piata aSocep Constanta se ridica la 17,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO