Burse - Fonduri mutuale

ZF Deschiderea de astăzi. Radu Cojoc, Goldring: Investitorii mizează pe sectorul energetic şi îşi reduc expunerea pe sectorul bancar

Autor: Eduard Ivanovici

30.03.2022, 08:37 725

Evoluţia sectorului bancar poate fi explicată prin potenţiala creştere a creditelor neperformante, o urmare a majorării ratelor dobânzilor.

Investiţiile în industria ener­getică continuă să fie una dintre alegerile preferate ale investi­torilor la început de an, perioadă în care acţiunile bancare par să prezinte un nivel mai ridicat de vân­zare, în pofida viitoarelor majorări ale ratelor do­bânzilor şi îmbunătăţirilor pe care le pot înregistra ulterior marjele instituţiilor bancare, explică Radu Cojoc, broker al Goldring, invitat în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi, ediţia din 29 martie.

„Investitorii continuă să mizeze pe sectorul energetic. Este foarte posibil (ca investitorii să cumpere acţiuni bancare pentru a obţine expunere pe energie – n. red.). Am văzut că OMV Petrom are un buget destul de prudent, cu acea reducere pe preţul mediu al barilului“, spune Radu Cojoc.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO