Burse - Fonduri mutuale

ZF Piaţa de capital 2022. Răzvan Raţ, deputy CEO, BRK Financial Group: Vom avea companii noi listate la BVB când va scădea volatilitatea. Până atunci, aceste companii se uită spre bursă, aşteptând un moment prielnic

Răzvan Raţ, BRK Financial Group

Răzvan Raţ, BRK Financial Group

Autor: Alexandra Matei

18.11.2022, 07:00 326

Răzvan Raţ, deputy CEO în cadrul BRK Financial Group (simbol bursier BRK), singurul broker listat la bursa locală, spune că atunci când volatilitatea bursieră va scădea, adică dinamica preţului acţiu­nilor va fi mai temperată, iar in­vestitorii nu vor mai acţiona emoţional din cauza inflaţiei şi a temerilor din Est, atunci vor începe să apară companii noi.

Deja unele se uită spre piaţa de capital, dar aşteaptă un moment prielnic şi un context economic mai bun. „Dacă alţii au simţit în martie o oprire a businessului, noi am simţit doar o reducere. Anul acesta au fost listări. Dacă o să vedem o scădere a volatilităţii, mă aştept să vedem companii, listări noi, companii care şi în momentul de faţă se uită către piaţa de capital, dar care aşteaptă un moment prielnic pentru listare, un moment cu o piaţă mai bună, un context mai bun“, a spus Răzvan Raţ, deputy CEO în cadrul BRK Financial Group, în timpul eveni­mentului ZF Piaţa de capital 2022.

După un 2021 foarte bun, el afirmă că nivelul listărilor s-a mai redus anul acesta şi pune acest lucru pe seama creşterii volatilităţii din piaţă, ca urmare a conflictului de la graniţă şi a situaţiei geopolitice. Totodată, precizează acesta, nici contextul macroeconomic nu a fost unul favorabil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO