Burse - Fonduri mutuale

ZF Reindustrializarea României. Radu Hanga, preşedinte, BVB: E greu să te gândeşti că poţi creşte un campion european care nu a fost întâi campion naţional. Avem nevoie de campioni naţionali care au o şansă să devină apoi campioni regionali, europeni sau mondiali

ZF Reindustrializarea României. Radu Hanga, preşedinte,...

Autor: Alexandra Matei

31.05.2023, 12:21 392

Pentru ca România să poată avea campioni regionali, europeni şi globali este necesar ca înainte de acest pas important pentru economia românească să existe o competiţie internă corectă, în urma căreia să câştige cei mai buni jucători din domeniu.

Astfel, crede Radu Hanga, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, şansele lor de a performa la nivel global vor fi reale.

„E ca în sport. E greu să te gândeşti că poţi creşte un campion european, care nu a fost întâi campion naţional. Avem nevoie de campioni naţionali care au o şansă să devină apoi campioni regionali, europeni sau mondiali. Competiţia internă e foarte important să fie una corectă pentru ca cei care câştigă să fie cei mai buni din domeniile respective pentru ca mai apoi să aibă o şansă pe scena regională”, a spus Radu Hanga, preşedinte, BVB, în timpul conferinţei ZF Reindustrializarea României.

Acesta mai spune că există deja nume pe scena locală care performează şi care au început să iasă către pieţe externe, cum ar fi Arobs Transilvania, Safetech, Banca Transilvania, Autonom sau TeraPlast.

Alte declaraţii:

 Anul 2021 a fost un an record din perspectiva listărilor. Am avut 23 de companii care s-au listat. Dacă ne uităm la anii precedenţi, de regulă, aveam 2-3 listări. În 2022, deşi a fost un an complicat, am avut 11 listări.

 Anul acesta vedem o încetinire, dar pe de altă parte aşteptăm cea mai importantă listare de la BVB din ultimii 10 ani – Hidroelectrica. Vom vedea, în condiţiile în care va fi încheiată cu succes, probabil cea mai mare listare din Europa, care ne va aduce mai aproape de statutul de piaţă emergentă.

 Bursa începe să fie percepută ca fiind o scenă. În momentul în care ai mers către bursă, începi să te vezi.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO