Business Construct

Achizitie: Tranzactie de 68 mil. euro cu Satul Francez

31.07.2008, 15:21 20

Firma elena Raptis Kavouras a platit 68 mil. euro omului de afaceri Constantin Constanda pentru achizitionarea unei suprafete de 1,63 hectare de teren din Satul Francez, situat in nordul Capitalei. Astfel, valoarea intregului teren al proiectului, de circa 2,8 ha aflat in proprietatea lui Constanda, este evaluata la 120 milioane euro.
Constanda a devenit proprietar in Satul Francez in luna martie a acestui an, prin cedarea Parcului Bordei catre Primaria Bucurestiului, intr-unul dintre cele mai mari scandaluri de pe piata imobiliara. El a intrat in proprietatea parcului dupa achizitia de la doua persoane fizice, care la randul lor cumparasera proprietatea de la cei carora li se retrocedase Parcul Bordei - Dumitru Tudor si Eugen Lincaru.
Pe lotul cumparat de eleni se afla in prezent noua vile ale caror contracte de inchiriere, cu valori cuprinse intre 2.000 si 4.000 de dolari, vor expira pana in primavara anului viitor.
"Probabil nici nu vom intra pe proprietate pana anul viitor, cand vom incepe proiectul la care lucreaza deja o echipa de arhitecti. Proprietarul nu a dorit sa vanda tot, dar am putea cumpara si restul terenului intr-o faza ulterioara", a declarat Lucian Mateescu, general manager al Raptis Kavouras.
Grecii, care mai au si alte afaceri in Capitala, au fost consiliati de casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, in timp ce Constanda a fost asistat de un avocat independent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO