Business Construct

Advent extinde cu adezivi portofoliul dufa Deutek

24.04.2008, 23:09 44

BENGOSS Comimpex, companie care detine o cota de piata de 5% pe piata mortarelor de constructii cu brandul Bauleiter, a fost preluata de producatorul de lacuri si vopsele dufa Deutek, detinut de fondul de investitii american Advent International, in cadrul unei tranzactii care s-a ridicat la 18,9 milioane de euro.
Bengoss Comimpex a realizat anul trecut afaceri de circa 9 mil. euro, iar oficialii Advent estimeaza atingerea unei cifre de afaceri cumulate pentru dufa Deutek si Bengoss Comimpex de 65-70 mil. euro in 2009.
Fondul de investitii Advent se afla la a treia tranzactie pe piata materialelor de constructii dupa preluarea Dufa Romania, actuala dufa Deutek, in 2005 si a companiei Ceramica Iasi, in 2007. Astfel, dufa Deutek
si-a extins domeniul de activitate cu materiale de constructii pentru finisaje, respectiv mortare, adezivi, sape, izolatii si chituri de rosturi, acesta fiind unul dintre cele mai dinamice sectoare ale pietei constructiilor.
"Am inceput negocierile cu fondul de investitii Advent in urma cu trei-patru luni si am semnat tranzactia pe 24 martie. Cu o parte din banii obtinuti din vanzare voi incepe o noua afacere in domeniul constructiilor", a declarat Corneliu Stan, fondatorul afacerii Bengoss Comimpex. Stan va investi patru milioane de euro intr-o unitate de productie in apropiere de Cluj, care va fi dezvoltata in trei etape. In urma tranzactiei, vanzatorul va primi banii in doua etape, respectiv 9 milioane de euro acum si restul peste doi ani.
"Semnarea acordului de achizitie a Bengoss Comimpex este o etapa strategica in dezvoltarea afacerii noastre. Pe termen lung intentionam sa investim in cresterea capacitatii de productie si eficientizarea proceselor din Bengoss Comimpex pentru a putea exploata potentialul de crestere al pietei de materiale de constructii din Romania", a afrimat Bruno Negoita, director general al dufa Deutek. Bengoss Comimpex, care a fost infiintata in urma cu zece ani, detine o capacitate de productie de 250.000 de tone in localitatea Capusul-Mare din judetul Cluj, in care au fost investiti circa 5 mil. euro. Principalii competitori ai companiei sunt Henkel, Baumit, Adeplast, Euro MGA, Baumix sau Saint-Gobain Weber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO