Business Construct

Afacerile constructorului Taffo din Baia Mare au crescut cu 45% în 2022, ajungând la peste 93 mil. lei

Afacerile constructorului Taffo din Baia Mare au crescut...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2023, 16:45 901

Taffo, o companie de construcţii din Baia Mare deţinută de trei acţionari, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de peste 93 mil. lei (18,9 mil. euro), în creştere cu aproximativ 45% faţă de anul anterior, când constructorul maramure­şean a avut afaceri de 64,3 mil. lei (13 mil. euro), potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de pe site-ul Ministeru­lui Finanţelor. Compania a realizat în 2022 un profit net de 4,7 mil. lei (963.000 de euro), mai mare cu 37% faţă de anul precedent, când Taffo a obţinut un câştig net de 3,4 mil. lei (703.000 de euro), conform datelor publice. Constructorul din Baia Mare a ajuns anul trecut la un număr mediu de 28 de angajaţi. Printre proiectele realizate de constructorul maramureşean se află câteva galerii comerciale din Baia Mare şi Mediaş, dezvoltate de Avo­cado Development şi Intercora Pro­perty, fabrica de acoperişuri şi biro­u­rile Bachotrapez din Baia Mare, hala de producţie din Baia Mare a pro­du­cătorului german de obiecte de ilu­minat RP Technik, alături de alte lucrări de proiectare generală sau structuri.

Alte proiecte dezvoltate, potrivit site-ului de prezentare a companiei, sunt halele de producţie pentru producătorul de mobilă Aramis Invest din Baia Mare, fabrica de parchet Karelia Upofloor din Satulung, judeţul Maramureş, şi staţia de sortare deşeuri Avril din Malovăţ, judeţul Mehedinţi. Taffo lucrează cu firme din producţie, depozitare, logistică, firme comerciale şi civile, în general din mediul privat. De asemenea, colaborează cu alte companii de execuţie, în asociere, unde este necesar.

Taffo vine de la iniţialele numelor celor trei asocialţi: Ţapu Marian (implicat în proiectare, concepţie, consultanţă), Filip Mihai (director general) şi Fodor Remus (director tehnic). Compania Taffo este o asociere începută în 2007, în Baia Mare, prin preluarea unei firme de construcţii înfiinţate în 1999, deţinută de unul dintre asociaţi, reorganizată la început ca firmă de proiectare, urmând ca în 2014 să fie reluată activitatea de execuţie. Cei trei asociaţi sunt de profesie ingineri constructori, cu experienţă anterioară în execuţie şi proiectare, foşti colegi de facultate, la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO