Business Construct

Afacerile producătorului de mobilă Sortilemn Gherla au crescut cu 35%

Afacerile producătorului de mobilă Sortilemn Gherla au...

Autor: Laurentiu Cotu

29.09.2014, 00:00 222
Compania Sortilemn din Gherla, unul dintre cei mai importanţi furnizori locali ai grupului suedez IKEA, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 22,3 mil. euro, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinută de evoluţia pozitivă a pieţei.
 
Pentru acest an compania estimează afaceri totale de 41 mil. euro, mai mult cu 16% faţă de anul trecut. Sortilemn este unul dintre cei 40 de furnizori locali ai IKEA, de la care retailerul suedez cumpără atât mobilă, cât şi decoraţiuni.
 
„În prima parte a anului piaţa a crescut cu aproximativ 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, însă pentru următoarea perioadă de timp vedem o stabilizare a lucrurilor. Principalii factori de creştere sunt crearea unor noi capacităţi de producţie“, a declarat Michael Brandhuber, manager general al Sortilemn.
 
Cel mai mare client al producătorului din Gherla este IKEA, pentru care Sortilemn livrează aproximativ jumătate din totalul producţiei. Sortilemn produce fotolii, tabureţi, scaune şi mese de bucătărie, mese de cafea, elemente mulate pentru scaune de bucă­tărie sau scaune pentru spaţii publice.
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO