Business Construct

Alex Skouras, managing partner al Alesonor Real Estate Development: Nu prea avem apartamente cu TVA 5%. În acelaşi timp, noi vindem în proporţie de 95% direct familiilor şi vedem un mod diferit privind felul în care se adresează proiectului, tipul de întrebări şi cum ajung la decizia de a cumpăra

ZF Birouri şi Rezidenţial 2023.

Alex Skouras, managing partner al Alesonor Real Estate...

Autor: Mircea Nica

28.09.2023, 11:46 708

Nu prea avem apartamente cu TVA 5%. Îna celaşi timp noi vindem în proporţie de 95% direct familiilor şi vedem un mod diferit privind felul în care se adresează proiectului, tipul de întrebări şi cum decid să îşi crească familia, a spus Alex Skouras, managing partner al Alesonor Real Estate Development, în cadrul conferinţei ZF Birouri şi Rezidenţial 2023.

“Nu prea avem apartamente cu TVA de 5%. În acelaşi timp, în proporţie de 95% vindem direct familiilor şi vedem un mod diferit privind felul în care se adreseaza proiectului, tipul de întrebări şi cum decid să îşi crească familia. Este modul în care se uită şi decid mediul în care vor să se dezvolte ca familii. Am vorbit cu peste 10.000 de familii şi modul acesta de gândire protejează foarte mult produsul, proiectul şi comunitatea, iar clientul ia o decizie validă când se hotărăşte să cumpere o unitate de-a noastră”, susţine Alex Skouras.

Ce a mai spus Alex Skouras, managing partner al Alesonor Real Estat Development:

Cred ca ambele părţi, şi constructorul şi dezvoltatorul trebuie să se simtă că sunt trataţi corect. Dacă există un dezechilibru dintr-o parte se va reflecta automat în construcţie, în proiect, la timpul proiectului şi, astfel, poţi avea constructori care nu pot livra ceea ce ai contractat ca să se livreze. 

Acum suntem în prima fază a dezvoltării suburbiei complete Amber Forest. Tot proiectul cuprinde 700 unităţi rezidenţiale. Am finalizat procesul de licitaţie pentru faza a doua a suburbiei verzi. Până în acest moment, am vândut deja 500 de locuinţe. Dezvoltăm şi Amber Forest Agora, zona din cadrul proiectului care cuprinde facilităţi comerciale şi de petrecere a timpului liber, medicale, educaţionale şi sportive. Zona comercială va avea o suprafaţă de 8.000 metri pătraţi utili şi va include 5 restaurante, măcelărie, brutărie, curăţătorie, piaţă, supermarket, clinică, cafenele, magazine şi multe altele. Primele unităţi locative vor fi livrate până la finalul acestui an, urmând a continua dezvoltarea fazei a doua a proiectului conform planului.

Totul în imobiliare este în strânsă legătura cu produsul complet pe care dezvoltatorul poate să îl livreze. În conceptul nostru vorbim de acest ecosistem şi de fiecare dată când avem piese din puzzle pe care le punem în proiect se transformă într-un filtru mai bun pentru clienţi, aceştia având astfel o înţelegere mai bună asupra zonei în care vor locui.

La începutul analizei noastre am observat că oamenii din Bucureşti locuiau 9% în afara oraşului şi 91% în oraş. Dacă ne uităm la alte oraşe similare din Europa acest procent era minim 28%. Pentru noi era clar că sunt mult mai multe familii care se vor duce în această direcţie şi vor alege să locuiască în afara oraşului. Este o piaţă dinamică şi trebuie mereu atenţie şi pregătiţi pentru ceea ce ne rezervă viitorul acesteia.

Ideea de a închiria nu am avut-o încă de la început, în acest moment poate fi luată în calcul, o evaluăm, având în vedere faptul că observăm cereri destul de mari din partea investitorilor. Cred că va fi o posibilitate fie că suntem noi cei care închiriază sau clienţii care cumpără unităţile.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO