Business Construct

Ana Tower, construit pe un teren de 1.500 euro/mp

Ana Tower, construit pe un teren de 1.500 euro/mp

George Copos şi israelienii de la GTC ar urma să ridice pe acest teren o clădire de birouri cu 24 de etaje şi o suprafaţă de 30.000 mp. Copos a estimat investiţia în acest proiect la 70 de milioane de euro

30.06.2011, 00:00 1174

Omul de afaceri George Copos, care s-a asociat în acest an cugrupul israelian GTC în vederea dezvoltării unei clădiri de birouridin Bucureşti denumită Ana Tower, şi-a evaluat terenul de 3.250 demetri pătraţi din apropierea hotelului Crowne Plaza pe care urmeazăa fi realizat proiectul la 20,6 mil. lei (5 mil. euro), respectiv1.500 euro/mp.

Evaluarea a fost realizată de către firma CMF Consulting, cuafaceri de 0,4 mil. euro în 2009 şi cinci angajaţi, care a luat încalcul şi autorizaţia de construire obţinută de Copos în 2008,precum şi avizele şi permisele aferente.

Terenul a fost evaluat în vederea formării capitalului social alfirmei de proiect, denumită Ana Tower Offices, controlată înparticipaţii egale de firmele Ana Tower SRL (George Copos) şiBucharest Tower Investments (GTC).

Copos şi GTC ar urma să ridice pe acest teren o clădire debirouri cu 24 de etaje şi o suprafaţă de 30.000 mp, începerealucrărilor fiind programată pentru acest an, iar finalizarea pentru2013.

Evaluarea este importantă în contextul în care valoareaterenului va fi luată în calcul ca aport al acţionarilor lainvestiţie în momentul în care investitorii se vor îndrepta sprebancă pentru a obţine credit în vederea construirii proiectului.Ţinând cont că George Copos a estimat investiţia în acest proiectla 70 mil. euro, valoarea terenului reprezintă circa 7% din total.În mod normal, băncile ar putea acoperi până la 70% dininvestiţie.

Totodată, în funcţie de această evaluare ar putea fi calculat şipreţul pentru care GTC a intrat în acest proiect cu o participaţiede 50%, respectiv 2,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO