Business Construct

Analiză ZF. Care sunt cele mai mari zece firme din construcţii care au intrat în insolvenţă în 2022? Construcţiile reprezintă sectorul care a dat cele mai multe insolvenţe în 2022, potrivit unui studiu realizat de Coface

Analiză ZF. Care sunt cele mai mari zece firme din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2023, 00:06 1494

Mai mult, sectorul de construcţii va rămâne şi în 2023 în topul domeniilor care vor înregistra cele mai multe insolvenţe, din cauza segmentului de rezidenţial care a început să se contracte.

Patru firme din Bucureşti, două din Iaşi, două din Neamţ şi câte una din Cluj şi Arad alcătuiesc clasamentul primelor zece in­sol­ven­ţe din domeniul con­struc­ţiilor din 2022, după cifra de afaceri din 2021, cel mai re­cent an pentru care există da­te publice. De departe, cea mai mare in­solvenţă ţinând cont de a­cest criteriu a fost „adjudecată“ de Hidro­construcţia, companie cu un business de peste 370 de milioane de lei.

În total, potrivit datelor transmise de Re­gistrul Naţional al Registrului Comerţu­lui la solicitarea ZF, este vorba despre 840 de com­panii cu coduri CAEN din secţiunea F – Con­strucţii care au ajuns anul trecut la insol­venţă. Cifra lor de afaceri cumulată s-a ridi­cat în 2021 la 1,7 miliarde de lei. Hidro­con­strucţia se deta­şează în rândul insolvenţelor din con­struc­ţii de anul trecut, deschizând de altfel anul 2022 din acest punct de vedere. Compa­nia a intrat la începutul anului trecut în insol­venţă la propria cerere, invocând printre mo­ti­ve sistarea unor proiecte din portofoliu, lip­sa forţei de muncă, majorarea costurilor cu ma­teria primă şi energia, pandemia de COVID-19 şi instabili­ta­tea politică şi economică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO