Business Construct

Antreprenori locali. Compania de construcţii CON-A din Sibiu, a lui Mircea Bulboacă, a ajuns la afaceri de 115 mil. euro, plus 16%. În 2021, CON-A a finalizat fabrica Clariant de producţie a bioetanolului în localitatea Podari din judeţul Dolj

Mircea Bulboacă

Mircea Bulboacă

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.02.2022, 09:25 287

Compania de construcţii CON-A din Sibiu, deţinută de antreprenorul Mircea Bulboacă, a ajuns la afaceri de 115 mil. euro în 2021, în creştere cu circa 16% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de reprezentanţii businessului. Profitul a fost însă mult în scădere faţă de 2020, spun ei. Planurile de investiţii la nivelul companiei includ achiziţia de echipamente, utilaje şi tehnologii noi de lucru, pentru care este prevăzut un buget de aproximativ 2 mil. euro.

„Această scădere are mai multe ex­plicaţii, însă principalele cauze sunt creşterea exponenţială a pre­ţu­lui la materialele de construcţii, echi­pa­mente, utilaje, energie, pandemia şi întârzierile de livrări pe lanţurile de aprovizionare. Deci, per ansamblu, 2021 a fost un an dificil şi cel mai pro­babil provocările pe care le-a adus vor continua şi în 2022“, spune Mircea Bulboacă.

CON-A este unul dintre cei mai mari constructori locali, având un portofoliu alcătuit din numeroase fabrici, un segment pe care s-a specializat de-a lungul timpului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO