Business Construct

Antreprenori locali. Mircea Bulboacă, proprietarul firmei de construcţii CON-A: Afacerile au scăzut din cauza fluctuaţiilor de personal

Antreprenori locali. Mircea Bulboacă, proprietarul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.02.2019, 00:07 1156

Afacerile constructorului CON-A din Sibiu, deţinut de antreprenorul Mircea Bulboacă, au coborât în 2018 cu aproape 25% faţă de anul anterior şi s-au situat astfel la 97 de milioane de euro.

Scăderea a venit după ce, potrivit datelor din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat românesc după cifra de afaceri. Şi profitul companiei a fost în scădere, la 4,7 milioane de euro.

„Scăderea a fost cauzată în principal de fluctuaţiile de personal şi de instabilitatea forţei de muncă pe de o parte, dar şi de scăderea pieţei construcţiilor, pe de altă parte. În acest context, la mijlocul anului trecut, conducerea companiei a luat decizia de a reduce contractările de noi lucrări şi de a se concentra pe lucrările avute deja în derulare“, spune Mircea Bulboacă, proprietarul CON-A.

Compania se ocupă, printre altele, de construirea fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltată de Philip Morris în Otopeni, şi a fabricii de soluţii perfuzabile dezvoltată de germanii de la B Braun lângă Timişoara, în localitatea Sânandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste 100 mil.  euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO