Business Construct

Antreprenori locali. Producătorul ferestrelor QFort a încheiat anul 2023 cu afaceri consolidate de 170 mil. euro, similar cu 2022

Antreprenori locali. Producătorul ferestrelor QFort a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.01.2024, 00:07 2591

Producătorul de uşi şi ferestre Casa Noastră din judeţul Dolj a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro, în scădere cu 9% faţă de anul prece­dent, acest nivel reprezentând doar vânzările pe piaţa din România.

Businessul este însă prezent şi pe pieţe internaţionale precum Italia, Franţa şi Elveţia, astfel că volumul cumulat al vânzărilor a fost anul trecut de 170 mil. euro, similar cu cel din anul precedent, catalogat drept cel mai bun an din istoria companiei, care este unul dintre cei mai mari exportatori din România. Profitul pe plan local a fost, la fel ca cifra de afaceri, în scădere. „Sunt trei motive: scăderea cifrei de afaceri, creşterea dobânzilor (am plătit anul trecut aproa­pe 3 mil. euro în plus) şi creşte­rea salariului minim, ceea ce a gene­rat un cost suplimentar de 4 mil. euro faţă de anul anterior“, spune Ştefan Cherciu, proprietarul companiei.

În ceea ce priveşte personalul, Casa Noastră a încheiat anul 2023 cu un număr de angajaţi similar cu cel din 2022, adică aproximativ 1.550.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO