Companii

Antreprenori locali. Producătorul de uşi şi ferestre Termoplast din Roman a finalizat cu afaceri de 18,5 mil. euro anul trecut: „Am crescut la export, unde am trimis 80% din producţie. Anul acesta vrem să creştem şi pe piaţa internă“

Antreprenori locali. Producătorul de uşi şi ferestre...

Autor: Mirabela Tiron

12.01.2024, 17:00 171

♦ Producătorul, fondat în 1991 de Cătălin şi Daniela Neculai, a ajuns la o reţea de peste 300 de parteneri în toată Europa ♦ Vinde în Italia, Belgia, Austria şi Germania“.

Compania Termoplast din Roman, judeţul Neamţ, produ­cător de uşi şi ferestre din PVC şi aluminiu, controlat de an­tre­prenori locali, a finalizat anul trecut cu afaceri de 18,5 mil. euro anul trecut, în creştere cu 23% faţă de anul anterior.

„Anul trecut am crescut la export, unde am trimis 80% din producţie. Pentru acest an vrem să creştem şi pe piaţa locală. Încă nu putem face o previziune cu privire la acest an, aşteptăm să vedem cum evoluează piaţa“, a spus pentru ZF Daniela Neculai, directorul executiv al Termoplast şi acţionar minoritar. Pachetul majoritar este deţinut de Cătălin Neculai. Bazele companiei au fost puse în 1991 de către familia Neculai, iar din 2000 compania activează în producţia de ferestre şi uşi.

Principala piaţă este Italia dar compania exportă şi în Belgia, Austria şi Germania.  În cadrul companiei lucrează 200 de angajaţi. Anul trecut compania a investit 1,2 mil. euro în tehnologie, în linii de producţie pentru  sudură iar cu un an în urmă a inaugurat o hală de sticlă, o investiţie de 4 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO