Business Construct

Colliers: Capitalul românesc a reprezentat jumătate din totalul tranzacţiilor care s-au realizat în 2022. 2022 a fost cel mai bun an din ultimii cincisprezece pentru piaţa de investiţii. Tranzacţiile au depăşit 1,25 mld. euro

Anca Merdescu, director pentru servicii de investiţii la Colliers.

Anca Merdescu, director pentru servicii de investiţii la Colliers.

Autor: Alexandra Matei

06.02.2023, 11:30 188

Vânzarea portofoliului de birouri de 165.000 de metri pătraţi al CA Immo către proprietarii lanţului românesc de bricolaj Dedeman, pentru 377 de milioane de euro, a fost cea mai mare tranzacţie a anului trecut.

Piaţa românească de investiţii a înregistrat anul trecut tranzacţii de peste 1,25 mld. euro, cu mult peste rezultatul de 890 de milioane de euro din 2021. Astfel, valoarea tranzacţiilor din 2022 a atins maximul din ultimii cincisprezece ani, arată raportul anual publicat de Colliers.

Capitalul românesc a repre­zentat aproximativ jumătate din volumul total, nivel record pentru piaţa locală, urmat la mare distanţă de capitalul sud-african şi austriac, cu circa 20%, respectiv 10%. În plus, volumul de tranzacţii ge­ne­rat anul trecut de capitalul românesc a fost de peste patru ori mai mare decât media anuală din ultimii şase ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO