Business Construct

Compania franceză de tehnologie Expleo a închiriat 3.000 mp de birouri în ansamblul Palas Campus din Iaşi, dezvoltat de grupul Iulius cu o investiţie de 120 mil. euro

Compania franceză de tehnologie Expleo a închiriat...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.02.2023, 10:35 385

Expleo, o companie din Franţa cu activitate în domeniul ingineriei, al tehnologiei şi al consultanţei, a închiriat o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi în complexul de birouri Palas Campus din Iaşi, dezvoltat de grupul Iulius. În birourile Expleo din Palas Campus vor lucra aproximativ 400 de oameni. Ansamblul va fi inaugurat în această primăvară şi se află în apropierea ansamblului mixt Palas, cu birouri şi spaţii comerciale.

„Vom continua să angajăm specialişti pe diverse posturi, precum Sr. Testing and Validation Engineer, System Engineer şi Model Based Design Engineer – Automotive Projects, Cyber Security Engineer – Embedded Systems, Data Analyst şi Software Developer (Java/Angular) – IT&C Projects. Am gândit spaţiul astfel încât să răspundă tuturor nevoilor colegilor noştri şi l-am adaptat pentru a fi utilizat în condiţii optime, atât pentru lucru în echipă, cât şi pentru lucru individual”, a spus Vincent Fusier, chief operating officer (COO) la Expleo România.

Expleo este prezentă pe piaţa locală din 1994, pornind cu un birou în Bucureşti, pentru ca în 2015 să-şi extindă operaţiunile la Iaşi, impulsionată de disponibilitatea de talente din acel centru universitar. Bazele companiei au fost puse în urmă cu 40 de ani, timp în care a acumulat experienţă în inginerie IA, digitalizare, hiper-automatizare, securitate cibernetică. Expleo are birouri în 30 de ţări, peste 15.000 de angajaţi şi reprezintă un business care generează afaceri de peste 1 miliard de euro. Echipa din România lucrează la proiecte dedicate industriilor auto şi aeronautică, cu soluţii pentru călătoriile pe uscat şi în aer.

Întregul complex Palas Campus, unde va avea sediul Expleo, are o suprafaţă de 60.000 de metri pătraţi de birouri şi spaţii de retail şi a fost gândit ca un hub de inovaţie şi de business. Acolo vor mai avea sediul şi Amazon – care a închiriat patru din cele şase clădiri ale ansamblului, dar şi alte companii din domeniul tehnologiei.

„Palas Campus va fi un hub de inovaţie şi cea mai mare comunitate de business regională, cu un impact pozitiv asupra competitivităţii Iaşului”, a spus Ionuţ Pavel, office buildings manager la Palas Iaşi & Palas Campus.

Odată cu acest proiect, complexul Palas ajunge la 130.000 de metri pătraţi de birouri clasa A şi peste 70 de companii găzduite, din domenii precum IT, automotive, banking.

Palas Campus integrează 54.000 de metri pătraţi de spaţii office şi alţi 6.000 de metri pătraţi de retail şi include şase corpuri de clădiri, cu o înălţime de până la şase etaje. Palas Campus se ridică în apropierea complexului Palas, din spatele Palatului Culturii din Iaşi. Construcţia ansamblului de birouri a fost făcută de compania Build Corp, deţinută de George Ivănescu, firmă care a ridicat şi mare parte din celelalte clădiri ale lui Iulian Dascălu. Investiţia este de 120 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO