Business Construct

Conferinţa ZF Birouri & Rezidenţial 2023. Laurenţiu Manea, Iulius: Constanţa are un potenţial care trebuie valorificat nu doar vara. Poate deveni o zonă de business atractivă. Până atunci, Clujul este cel mai important proiect al grupului, cu o investiţie de peste 500 mil. euro, de regenerare urbană

Laurenţiu Manea, office buildings manager Iulius: Cluj este cel mai important proiect al grupului, cu o investiţie de peste 500 mil. euro, de regenerare urbană. Am retehnologizat fabrica şi am mutat-o într-o altă locaţie, cu o investiţie de 5 mil. euro. Proiectul va avea multe componente şi a stârnit interes din partea partenerilor noştri. Vor fi multe premiere acolo, precum un centru cultural care va fi donat comunităţii locale.  Vom face un pod rutier, un parc. Acum se lucrează la climatizarea celor 600 de companii care vor fi transferate în parc. Pe partea de birouri analizăm nevoile locale, dar vom avea sigur şi această componentă.

Laurenţiu Manea, office buildings manager Iulius: Cluj este cel mai important proiect al grupului, cu o investiţie de peste 500 mil. euro, de regenerare urbană. Am retehnologizat fabrica şi am mutat-o într-o altă locaţie, cu o investiţie de 5 mil. euro. Proiectul va avea multe componente şi a stârnit interes din partea partenerilor noştri. Vor fi multe premiere acolo, precum un centru cultural care va fi donat comunităţii locale. Vom face un pod rutier, un parc. Acum se lucrează la climatizarea celor 600 de companii care vor fi transferate în parc. Pe partea de birouri analizăm nevoile locale, dar vom avea sigur şi această componentă.

Autor: Bogdan Alecu

02.10.2023, 09:00 243

Grupul Iulius continuă să parieze pe regenerare urbană şi după ce a transformat Iaşiul şi Timişoara în centre de interes pentru Amazon, acum a demarat un proiect de jumătate de miliard de euro la Cluj şi pariază încă 800 mil. euro pe Constanţa.

Constanţa a intrat în rândul oraşelor cu mari proiecte anunţate, odată cu preluarea unui teren de 38 de hectare, aflat în proprietatea Oil Terminal, de către Grupul Iulius. Compania condusă de antreprenorul Iulian Dascălu a anunţat că va dezvolta acolo un proiect mixt de 800 mil. euro, în cea mai mare regenerare urbană din Dobrogea. Singurul alt mare proiect realizat în Constanţa este Constanţa Business Park, dezvoltat de Globalworth şi care presupune o investiţie totală de 200 mil. euro pe fostul teren deţinut de Voestalpine în Constanţa.

„Constanţa are un potenţial care trebuie valorificat nu doar vara. El poate deveni o zonă de business atractivă. Deocamdată suntem în faza de ecologizare a zonei în care vom avea viitorul proiect“, a spus Laurenţiu Manea, office buildings manager Iulius, în cea de-a opta ediţie a conferinţei ZF Birouri & Rezidenţial 2023, organizată alături de Nusco Imobiliara, Vantage Towers, Alesonor, ARQA, Filip & Company, Genesis Property, Hils Development, Iulius, my hive, Noerr, MetaWealth, North Bucharest Investments, One United Properties, Redport Capital, STC Partners şi Workspace Studio.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO