Business Construct

Constructorii români se duc spre Irak, Maroc şi Liban

Constructorii români se duc spre Irak, Maroc şi Liban
27.03.2011, 23:31 127

Constructorii români au început mai atent să se uite cătrepieţele externe, dar privirea lor este în primul rând către ţărileestice sau din nordul Africii, unde pot fi competitivi la distanţerelativ mici faţă de România - două-trei ore de zbor.

Astfel, constructorul Delta ACM 93, controlat de omul de afaceriFlorea Diaconu, va construi în Irak o autostradă al cărei cost pekilometru este de circa 2,3 mil. euro, de trei-patru ori mai puţindecât în cazul autostrăzilor din vestul României, scoase lalicitaţie la finalul lui 2010 de către Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale.
Delta ACM, cu afaceri de 91 mil. euro anul trecut, va construi untronson de 20,6 km din autostrada Erbil - Koya, cu o lungime totalăde 58,3 km, valoarea contractului câştigat de Delta ACMridicându-se la 66,7 mil. dolari.

Constructorul argeşean Building Astrom, deţinut de Marian Drăgoi,Nicolae Drăgoi şi Alexandru Radu, a câştigat în Maroc un contractde 34 mil. euro pentru construirea a 12 blocuri de apartamente, cupatru etaje.

"În căutare de noi proiecte am ajuns şi în Maroc, pentru că existămai multe fonduri, mai multe investiţii ce trebuie realizate decâtîn Europa. Proiectul din Maroc este un parteneriat public-privatîntre primă­ria din Rabat şi Building Astrom şi în primă fază vorfi construite şase blocuri cu circa 17 milioane de euro", adeclarat Marian Drăgoi, directorul general şi unul dintreacţionarii companiei Building Astrom.

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, deţinut de omulde afaceri Marcel Bărbuţ, a intrat pe piaţa din Liban, printr-untransport de 80 de tone de produse speciale "albe", destinatelucrărilor cu marmură şi granit.

Cine şiunde

  • Delta ACM - Irak

  • Building Astrom - Maroc

  • AdePlast - Liban

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO