Business Construct

Cum schimbă pandemia piaţa imobiliară: Un turn de 77 de metri se transformă din office în bloc de locuinţe

 Cum schimbă pandemia piaţa imobiliară: Un turn de 77...

Autor: Bogdan Alecu

26.09.2020, 15:01 3514

One Verdi Park, proiectul mixt de office cu locuinţe din zona Barbu Văcărescu din Capitală, se transformă într-un proiect rezidenţial, în condiţiile în care ambele turnuri vor fi de apartamente.

„În cazul One Verdi Park a existat o cerere mare pentru rezidenţial. Iniţial ambele turnuri erau proiectate pentru rezidenţial, însă a existat discuţia cu UniCredit pentru birouri, care însă pe fondul pandemiei a picat. Având în vedere cererea pentru apartamente, noi am revenit la planul iniţial deoarece era mai profitabil pentru acţionari. Alte modificări în portofoliu nu avem“, a explicat Victor Căpitanu, cofondator al One United Properties.

Clădirea de birouri din proiectul One Verdi Park va reveni la destinaţia iniţială, de rezidenţial, aşa cum a fost proiectată în 2017, în prima schiţă a proiectului realizată după achiziţia terenului. În total proiectul va avea aproape 300 de apartamente, faţă de 134 cât ar fi avut în cazul în care un singur turn ar fi fost de rezidenţial. Astfel, în locul a 21.000 mp de birouri, vor fi acum construite cel puţin 130 de noi apartamente.

Cererea tot mai mare de pe piaţa rezidenţială şi cea tot mai mică de pe cea office determină dezvoltatorii să-şi schimbe din mers strategia. După ce negocierile cu UniCredit au căzut, iar banca a ales să prelungească contractul de închiriere în proiectul actual deţinut de Globalworth în zona Expoziţiei, One United a decis ca în proiectul One Verdi Park din zona Floreasca din Capitală să dezvolte exclusiv rezidenţial, partea de apartamente fiind extinsă în ambele turnuri de 77 de metri înălţime.

Decizia luată de One United vine la mai puţin de două săptămâni de când cei de la Group Renault au anunţat că intenţionează să subînchirieze spaţii de birouri în proiectul Renault Bucharest Connected din zona Preciziei din Capitală, iar Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri de pe piaţa locală, care deţine proiectele West Gate din partea de vest a Capitalei şi Novo Park de la Dimitrie Pompeiu, a anunţat că vrea în premieră să transforme o clădire de birouri în spaţii de locuit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO