Business Construct

Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, şi Redport Capital investesc 150 mil.euro în proiectul rezidenţial Infinity Nord din zona Străuleşti, a cărui construcţie începe în toamna acestui an

 Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, şi Redport Capital...

Autor: Roxana Rosu

17.05.2023, 13:57 9414

Redport Capital şi grupul Mobexpert vor investi 150 milioane euro într-un proiect rezidenţial situat în nordul Bucureştiului, zona Străuleşti, acesta urmând să fie unul dintre cele mai mari proiecte de regenerare urbană din Capitală.

Proiectul Infinity Nord se întinde pe un teren de 44.000 de metri pătraţi, având o suprafaţă totală construibilă de 125.000 mp. Cele patru faze ale proiectului cuprind un număr total de 1.250 de apartamente, spaţii de retail, facilităţi medicale şi de educaţie, precum şi 1.500 de locuri de parcare.

Cele două companii au anunţat miercuri finalizarea etapei de concept design pentru proiect. Conceptul este realizat împreună cu casa de arhitectură londoneză Design International.

„Am crezut de la început în potenţialul de reconversie a zonei şi am redat toate calităţile sale într-un proiect rezidenţial matur, sustenabil şi de anvergură, capabil să răspundă generaţiilor actuale şi viitoare de locuitori. Avem convingerea că, prin viziunea noastră şi strategia de dezvoltare pe termen lung, Infinity Nord va fi o zonă premium de locuit, dar mai mult decât atât, o destinaţie pentru nordul Capitalei”, a declarat Dan Şucu, fondator şi acţionar al grupului Mobexpert.

Dezvoltatorii au prevăzut demararea construcţiei în toamna acestui an, întregul ansamblu urmând a fi livrat în patru faze, cu dată de finalizare anul 2030.

„Infinity Nord este un cartier cum toate ar trebui să fie, dedicat atât rezidenţilor săi, dar mai ales  comunităţii din care face parte. Din acest motiv, am ales să colaborăm cu o echipă redutabilă de arhitecţi, cu o vastă experienţă în proiecte de dezvoltare la nivel internaţional. Design International au lucrat mai bine de un an la dezvoltarea etapelor masterplan şi concept design şi ne-au ajutat să ne definim perspectiva şi să înţelegem standardele internaţionale privind dezvoltările de spaţii rezidenţiale pe care să le exprimăm, mai apoi, prin proiectul Infinity Nord”, a declarat Cosmin Savu-Cristescu, managing director şi acţionar majoritar al grupului Redport.

Infinity Nord cuprinde zone mari de agrement în aer liber, locuri de joacă, spaţii de retail, dar şi o zonă centrală, denumită Infinity Plaza.

”Împreună cu Redport Capital vom oferi Bucureştiului o nouă imagine, respectiv cea a unui oraş internaţional. Simbolul infinitului oferă proiectului Infinity Nord o însemnătate aparte, forma acestuia fiind sursă de inspiraţie pentru modul în care au fost gândite şi interconectate spaţiile publice şi semi-private din întreg complexul. Locuitorii şi vizitatorii se pot plimba prin spaţii verzi, pieţe şi bulevarde sau se pot bucura de sculpturi supradimensionate în timp ce admiră peisajul”, spune Chiara Braida, design manager Design International.

Grupul Redport a fost fondat în 2016 de către Cosmin Savu-Cristescu şi reprezintă un grup de companii specializate în construcţii, investiţii, dezvoltare şi management de proiecte imobiliare. Compania a finalizat până în prezent proiectele The Level Apartments I şi The Level Apartments II, însumând 175 de apartamente în urma unor investiţii de 16 milioane de euro.

Grupul Mobexpert a fost înfiinţat în 1993 şi este în continuare o companie 100% românească, deţinută de antreprenorul Dan Şucu. În acest moment, Mobexpert este un business integrat, cu opt fabrici amplasate în patru centre de producţie, cu trei platforme logistice şi cu o reţea de 27 de magazine. Circa 65% din produsele listate în magazinele Mobexpert sunt fabricate în unităţile proprii.

Prin Mobexpert Homes, Grupul investeste masiv în dezvoltari imobiliare pe nivelul mediu-superior al pieţii.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO